Gelukkig nieuwjaar, !

Het is nu echt officieel, 2021 is voorbij en 2022 is begonnen. Ik denk niet dat iemand echt treurig is dat het jaar erop zit. Het is een zwaar jaar geweest. De pandemie heeft fysiek, mentaal én financieel heel wat leed gebracht. Hoog tijd dus voor een nieuwjaarsbrief vol goede voornemens en warme wensen.

Ik wens dat dit nieuwe jaar ook een nieuw begin is. Een nieuwe start met nieuwe kansen om vooruit te gaan.

Ik wens jullie een jaar vol cultuur. Met stapels boeiende boeken om te lezen, hopen fantastische films om bij weg te dromen en cultuurhuizen vol verwonderende voorstellingen waar we de deuren plat kunnen lopen. Mijn goede voornemen is om talloos veel tickets te kopen, uit liefde en als steun voor de sector.

Ik wens jullie een jaar vol open deuren. Waar we zonder zorgen binnenwandelen bij vrienden en familie, bij kleine en grote ondernemers, en bij de politici die ons besturen. Mijn goede voornemen is om jullie allemaal, en iedereen die wil, terug te zien. Zodat we samen kunnen nadenken hoe we in het nieuwe jaar ons land weer een beetje beter kunnen maken.

Ik wens jullie een jaar waarin iedereen elkaar graag ziet. De tijden mogen nog zo zuur aanvoelen. We mogen nooit vergeten dat we allemaal mensen zijn, die het beste willen maken van het leven. Iedereen verdient de vrijheid en het respect om zichzelf te zijn, iedereen verdient de steun en de warmte om zich goed te voelen. Mijn goede voornemen is om steeds weer het verschil te maken. In Brussel, Gent, en overal waar ik kan.

Voor cultuur. Voor België. Voor jullie.

Geniet van het nieuwe begin, en binnenkort klinken we er eens op!