Stephanie D'Hose

Beste

It’s deviltime, en hoe! Onze Belgen zijn er vlot ingevlogen en wonnen al onmiddellijk hun eerste twee EK-matchen. Het is prachtig om te zien hoe de stralende zon en onze duivels ons land samenbrengen. Elf miljoen Belgen stuwen onze nationale ploeg vol enthousiasme naar de finale en de overwinning op 11 juli. Go Belgium!

Vandaag is het trouwens niet alleen een zonnige dag vol Belgische eendracht, maar vieren we ook een jubileum. Dag op dag twee jaar geleden legde ik de eed af als Vlaams Parlementslid. Het waren twee boeiende jaren waar we samen hard gewerkt hebben aan de toekomst van ons land. En samen zorgen we ervoor dat de komende jaren nóg beter worden! Elke dag zetten we zo een stapje verder naar een nog beter België, een nog beter Vlaanderen, voor jullie.

Alleen maar mooie vooruitzichten. <3

Een zomer met totale vrijheid

Een zomer met totale vrijheid
 

Eindelijk is er weer cultuur, en eindelijk komt de vrijheid terug. Dat is de conclusie van de laatste plenaire vergadering in het Vlaams Parlement. Op mijn vragen antwoordde Jan Jambon dat er meer en meer mogelijk wordt voor de cultuursector, én dat we in de loop van de zomer naar de volledige vrijheid zullen terugkeren! Bekijk hier het debat.

Hier is geen plaats voor intolerantie

Hier is geen plaats voor intolerantie
 

We blijven werken aan een vrij en tolerant Vlaanderen. De resolutie van Freya Perdaens, Orry Van de Wauwer, An Moerenhout, Maxim Veys en mezelf over hoe we geweld en discriminatie tegen de regenbooggemeenschap harder moeten aanpakken werd goedgekeurd in het Vlaams Parlement. We geven zo een belangrijk signaal: hier is geen plaats voor intolerantie! Herbekijk het debat hier.

VRT besteedt meer aandacht aan vrouwensport

VRT besteedt meer aandacht aan vrouwensport
 

Als meter van de KAA Gent Ladies zie ik vanop de eerste rij hoe belangrijk media-aandacht is voor de populariteit van vrouwensporten. Er is dus een belangrijke rol weggelegd voor de VRT om vrouwensport naar een hoger niveau te tillen! Ik vroeg minister Dalle naar de plannen van de openbare omroep, en daar blijken heel wat plannen in de pijplijn te zitten.

Uitbreiding Gentse laadpaalinfrastructuur

Uitbreiding Gentse laadpaalinfrastructuur
 

Het is hoog tijd om een versnelling hoger te schakelen voor elektrische wagens. Meer en meer Gentenaars schaffen zich zo’n wagen aan, dus moeten wij ervoor zorgen dat er in de toekomst voldoende laadpalen zijn. Ik stelde schepen Watteeuw in Gent voor om een plan uit te werken dat op termijn één laadpaal per honderd inwoners voorziet, zodat de motor blijft draaien!

Laat je vaccineren!

Laat je vaccineren!
 

Al meer dan vijf miljoen Belgen kregen hun levensreddende spuitje tegen het virus dat ons land anderhalf jaar lang gegijzeld hield, en ik ben ondertussen één van hen! Dat hebben we te danken aan de wetenschap, én de vele fantastische vrijwilligers in onze vaccinatiecentra! Twijfel niet als je uitnodiging in je mailbox valt, want alleen samen kunnen we de vrijheid terugbrengen.