Stephanie D'Hose

Beste

Onze Rode Duivels worden geroemd, omdat ze superefficiënt te werk gaan en er door een goed samenspel in slagen zichzelf naar de Europese top te werken. Ons land zou er wat van kunnen leren. De zes regeringen in dit land zijn nog geen hoogtepunt van efficiëntie, en ook aan de samenwerking schort soms wat. Het is hoog tijd om van het institutionele kluwen in België een goedwerkende ploeg te maken.

Het is exact daarom dat we in de Senaat, samen met de Kamer en alle parlementen van dit land, een commissie hebben opgericht. Die moet op zoek gaan naar de problemen rond bevoegdheidsverdelingen, door het verleden te evalueren, maar ook met een blik op de toekomst. Zo zetten we een belangrijke stap naar een België dat beter werkt voor alle burgers!

Hieronder vertel ik daar meer over, en ook rond mijn strijd voor gelijke kansen heb ik niet stil gezeten. Lees je mee?

We werken aan BelgiŽ

We werken aan BelgiŽ
 

In de Senaat werd vandaag een bicamerale commissie opgericht om de staatsstructuur te evalueren. Veertien leden van de Kamer en veertien leden van de Senaat zoeken samen naar de pijnpunten tussen de regio’s en het nationale niveau, en reiken mogelijke oplossingen aan. Ik heb de vergadering afgetrapt met een duidelijke speech die je via deze link kan herbekijken!

Lees meer...

Hongarije bedreigt de regenbooggemeenschap

Hongarije bedreigt de regenbooggemeenschap
 

Een nieuwe antiregenboogwet in Hongarije zet de gelijke rechten van de regenbooggemeenschap in Europa op losse schroeven. We lieten ons niet onbetuigd en toonden aan Hongaars premier Orban dat we dit niet toestaan! Ik hijste de regenboogvlag aan de gevel van het federaal parlement, en ook Vlaams veroordeelden we in een resolutie met vijf partijen deze discriminerende wet.

Een grote eer, en een belangrijke opdracht!

Een grote eer, en een belangrijke opdracht!
 

Ik werd in de Senaat aangeduid als de volgende Belgische ambassadrice van de Women’s Political Leaders, een netwerk van politica’s van over de hele wereld die samenwerken aan meer gelijkwaardigheid in de politiek. Een thema dicht bij mijn hart, want er kan enkel vrijheid zijn als iedereen vrij is. Zolang iemand gediscrimineerd wordt of minder kansen krijgt op basis van geslacht, is niemand vrij.

Bezoek uit Montenegro

Bezoek uit Montenegro
 

Samen met Eliane Tillieux ontving ik de Montenegrijnse parlementsvoorzitter Aleksa Bečić. Net als mij is hij de jongste voorzitter ooit van zijn parlement! We hadden het uitgebreid over gendergelijkheid én over Europa, want Montenegro zet stevige stappen vooruit om haar democratische rechtsstaat klaar te maken om lid van de Europese Unie te worden. We hebben alvast een afspraak gemaakt dat ik eens op reis ga naar zijn prachtige land.

De Gentse Feesten worden immaterieel erfgoed

De Gentse Feesten worden immaterieel erfgoed
 

Een jaar geleden deed ik het voorstel om de Gentse Feesten te laten erkennen door de Vlaamse Regering als immaterieel erfgoed, en nu is het eindelijk zover! Bedankt aan allen die hier hard aan gewerkt hebben. Onze Feesten krijgen nu echt alle eer die ze verdienen, en dit is een prachtige waardering voor alle Gentenaars die met hart en ziel toeleven naar die tien onvergetelijke dagen in juli. Lees meer in HLN.

Nieuws over de Spanjeveerbrug

Nieuws over de Spanjeveerbrug
 

Vlaanderen investeert twee miljoen euro in de Spanjeveerbrug. Maar, bouwen vraagt ook tijd. Ik vroeg minister Lydia Peeters naar de impact van de werken en kwam te weten dat de verbinding tussen Mendonk en Sint-Kruis Winkel tien maanden onderbroken zal zijn. Ik heb de minister gevraagd of er een tussenoplossing voor voetgangers en fietsers voorzien kan worden, ik houd jullie op de hoogte!​