Stephanie D'Hose

Beste

Het noodweer van de voorbije dagen heeft een ravage aangericht in ons land die we sinds jaren niet meer gezien hebben. Duizenden mensen zijn geëvacueerd, huizen zijn ingestort en tienduizenden mensen zitten zonder stroom of contact met de buitenwereld. Al veertien Belgen lieten tragisch genoeg het leven. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families.

Onze kwetsbaarheid als mens werd opnieuw pijnlijk duidelijk, en we zullen lessen moeten trekken. Alle waarschuwingen van de wetenschap wijzen erop dat de klimaatcrisis eerst erger zal worden voor de situatie verbetert. We mogen daarom niet talmen om snel door te zetten met onze inspanningen. De klimaatplannen van de Europese Unie en onze regeringen moeten uitgevoerd worden, om toekomstige rampen te vermijden. En minstens even belangrijk, onze hulpverleners en infrastructuur moeten we versterken om snel en daadkrachtig in te grijpen als het toch misgaat.

We zullen kosten noch moeite sparen als mensenlevens in gevaar zijn.

Mijn resolutie over de Hongaarse anti-lgbtq+-wet goedgekeurd

Mijn resolutie over de Hongaarse anti-lgbtq+-wet goedgekeurd
 

Een Hongaarse wet die de regenbooggemeenschap het zwijgen wil opleggen door hen te verbieden publiek te spreken over hun identiteit en het thema te verbannen van televisie en uit de scholen, beroert de gemoederen. Mijn resolutie die de Europese Unie oproept harde sancties te treffen werd vandaag goedgekeurd, op de onthouding van Vlaams Belang en N-VA na. Een duidelijk signaal vanuit België! Herbekijk hier mijn tussenkomst of lees de volledige resolutie.

Coronapaspoort is dé oplossing voor cultuursector

Coronapaspoort is dé oplossing voor cultuursector
 

De gezondheidscrisis is nog niet voorbij, ook al leek het einde nog nooit zo dichtbij. Dus blijft het belangrijk om alle voorzorgen te blijven nemen die we kunnen, om onze fragiele vrijheid te beschermen. Zo kunnen we maximaal samen genieten, én voorkomen dat we sectoren zoals cultuur en evenementen weer moeten sluiten. Waarom het coronapaspoort daar een tijdelijke oplossing in is, lees je hier of in HLN!

Cultuurcheques voor jongeren: twee vliegen in één klap

Cultuurcheques voor jongeren: twee vliegen in één klap
 

Ik pleitte er eerder al voor, en nu de cultuur- en evenementensector definitief weer geopend is, moeten we er werk van maken: cultuurcheques voor jongeren. Op die manier slaan we twee vliegen in één klap: we geven de getroffen cultuursector een broodnodige financiële boost én we bieden jongeren de kans om cultuur te ontdekken. Na het zware anderhalf jaar dat ze achter de rug hebben is dat meer dan verdiend!

We zien elkaar terug!

We zien elkaar terug!
 

Langzaamaan veranderen de pixels terug in mensen van vlees en bloed. Vergaderingen via videoconferentie blijven voorlopig eerder regel dan uitzondering, maar af en toe kunnen we elkaar alweer terugzien op een fysiek evenement. De afgelopen weken opende ik een expo in Moerbeke, woonde ik de 11 juli-viering in de Plantentuin van Meise bij en huldigde ik in Zulte het Zulma De Nijspad in, waarmee de actrice en echtgenote van schilder Roger Raveel de eerste vrouw in de gemeente werd met een straat naar haar naam.

Honderdduizend bloemen van papier

Honderdduizend bloemen van papier
 

Doe mee met de grootste bloemenzee en kleur de zomer! Gastcurator Caroline Pauwel van het Oostendse festival Theater aan Zee neemt een prachtig initiatief: nog tot 20 juli kan je papieren strandbloemen knutselen en bij Colruyt of Dreamland binnenbrengen. Zij zorgen ervoor dat ze opduiken tijdens het zesdaagse festival! Help jij mee onze ambitie van honderdduizend strandbloemen waar te maken? Doe hier mee!