Stephanie D'Hose

Beste ,

Ik ben echt overdonderd, weggeblazen en diep ontroerd door al jullie steunberichtjes van de afgelopen dagen. Bedankt! Duizendmaal bedankt! Het vaccin zal er ook wel voor iets tussen zitten, maar het zijn toch vooral jullie die me elke dag een beetje beter laten voelen.

Ik had nooit verwacht dat ik zo zwaar zou afzien van een coronabesmetting. Je hoort de verhalen en ziet de beelden op televisie, maar pas als je zelf ziek wordt voel je ten volle de impact van het virus op een menselijk lichaam. Zonder smaak en geur, de ene hoestbui na de andere en doodop na de minste kleine inspanning… Nee, het is geen pretje.

Ik ga het nog even rustig aan moeten blijven doen, voor ik weer volledig de oude ben. Maar het gaat de goede richting uit. En daarvoor heb ik mijn vaccinaties te danken. Blijf dus iedereen in je omgeving aansporen zich te laten vaccineren, want vaccineren redt levens.

De vierde golf raast aan een rottempo door ons land en dreigt opnieuw de zorg met zich mee te sleuren. Het is daarom met een zwaar hart dat we de nieuwe veiligheidsmaatregelen moeten volgen. Gelukkig weten we ondertussen dat aan het eind van elke regenbui de zon schijnt. We can do this!

En ondertussen, houd je veilig en houd vol! Alles komt uiteindelijk altijd weer goed. Veel leesplezier met deze nieuwsbrief.

Blijf aan cultuur doen!

 

Enkele maanden was het bloeden gestelpt, maar de vierde golf heeft een nieuwe open wonde geslagen in de cultuur- en evenementensector. Voor hen is het een golf van annulaties, van loonverlies en van nieuwe onzekerheid.

Lees meer...

De lange weg naar gelijkheid

 

Honderd jaar, zo lang is het geleden sinds de eerste vrouw haar eed aflegde in een Belgisch parlement. Dit jaar stond de viering van Koningsdag in het Federaal Parlement dan ook helemaal in het teken van de rijke geschiedenis die vrouwen honderd jaar lang in de Belgische politiek geschreven hebben.

Lees meer...

Kunstige nutskasten

 

Wie dacht dat nutskasten altijd grauw en saai moeten zijn? Binnenkort worden de kasten in de buurt van het Industriemuseum opgefleurd met kunstwerken!

Lees meer...

Veiliger verkeer

 

Zonder zorgen gaan en staan op Gentse wegen blijft een absolute topprioriteit. In het Vlaams Parlement blijf ik me ook daarvoor inzetten. Zo vroeg ik, met succes, aan minister Lydia Peeters om een oplossing te vinden voor de files rond tramlijn 1.

Lees meer...