Stephanie D'Hose

Dag ,

’s Namiddags is het al donker, het wordt elke dag kouder en in huiskamers worden feestelijke lichtjes opgehangen. Dat kan maar één ding betekenen: de feestdagen komen eraan! We mogen weer uitkijken naar winterwandelingen, warme chocomelk, en glühwein onder een fleecedekentje met de mensen die we graag zien. Een prachtige periode, ideaal om heel eventjes alle zorgen van de voorbije twee jaar te vergeten.

Nog een paar weken, en dan mogen we even de pauzeknop indrukken om het jaar 2021 uit te zwaaien. Niks te vroeg, als je ’t mij vraagt. In de kranten en op televisie zullen de jaaroverzichten ons weer om de oren gaan vliegen, maar ik denk dat ik ze deze keer aan me voorbij ga laten gaan. Laten we vooral vooruitkijken, en dromen van betere tijden. Zoals steeds zal ik dat doen vol goede moed en optimisme, en met veel werklust.

Het vooruitzicht op een beetje rust, geeft een boost om er deze maand nog een lap op te geven. Afgelopen weekend was ik op buitenlandse missie in Zweden, waar ik de Koning ontmoette en een aantal werkbezoeken had om de banden tussen onze twee landen nog sterker te maken. Ik heb ook een gastles gegeven aan de UCLL én heb zelf een nieuw diploma behaald!

Lees je even mee?

De jojo van het coronabeleid

 

Minister Jambon bepleitte vorige week nog de sluiting van cultuur, ondertussen wil hij de sector weer heropenen. Die onzekerheid is moordend voor duizenden werknemers.

Lees meer...

Herdenking operatie-Witte Bussen in Zweden

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft het Zweedse Rode Kruis honderden politieke gevangenen gered uit de concentratiekampen van de nazi’s. Onder hen heel wat Belgen.

Lees meer...

Harder strijden voor het klimaat

 

We voelen het allemaal: in ons land zouden we veel beter kunnen samenwerken. Op thema’s als klimaat is die samenwerking zelfs van levensbelang. In de Senaat denken we daarom na over de manier waarop onze regeringen hun energie-, milieu- en klimaatbeleid voeren.

Lees meer...

De Benelux vergadert in de Senaat

 

De Senaat was ook gastvrouw voor de plenaire vergadering van het Beneluxparlement. Daar vergaderen Belgische, Nederlandse en Luxemburgse parlementsleden over thema’s die alle dertig miljoen inwoners van onze landen aanbelangen.

Lees meer...

Levenslang leren

 

Visagie is altijd een hobby en een passie van me geweest, en de afgelopen weken tilde ik die passie naar een nieuw niveau. Ik volgde een opleiding tot make-up artist én – woehoew! – haalde mijn diploma! Crèmes, poeders en borstels hebben dus geen geheimen meer voor mij. Als je ooit eens mooi opgetut zou willen worden, weten jullie me te vinden. ;-)