Stephanie D'Hose

Hallo ,

Jullie weten dat ik op alle mogelijke fronten strijd voor een oprechte politiek, met de blik op een toekomst waar ons land elke dag en beetje beter wordt. Sinds vorige week is er een frontlinie bijgekomen, want ik heb de ongelooflijke eer om ondervoorzitter van Open Vld te mogen worden! Samen met Jasper Pillen neem ik deze handschoen op. Simpelweg, omdat het nodig is.

De uitdagingen waar ons land voor staat zijn groot. Het beheer van de gezondheidscrisis zit in veilige handen bij premier De Croo, maar de financiële put en de schade aan het maatschappelijk weefsel die het virus nalaat zullen nog jaren politieke kopzorgen met zich meebrengen. Dat zijn aloude liberale thema’s waar wij scherpe blauwe antwoorden op moeten geven.

Maar we moeten ook breder durven gaan. Mensen verwachten terecht dat wij onze liberale boodschap overal laten horen. Cultuur, bijvoorbeeld, was traditioneel geen sector waar de liberale partij zich op focuste. Maar de laatste jaren heb ik bewezen dat deze groep mensen, met haar honderdduizenden werknemers en zelfstandigen, haar immens economisch belang, en haar onvoorstelbare maatschappelijke impact, bij uitstek liberale oplossingen nodig heeft.

Een sterk liberaal verhaal schrijven we samen, in een sterke liberale partij. Op congressen, maar ook gewoon wanneer we elkaar tegen het lijf lopen. Blijf me dus aanschrijven met jullie vragen, verzoeken en verlangens. Samen gaan we een blauwe toekomst tegemoet!

Portret in De Standaard

 

De krant De Standaard schreef naar aanleiding van mijn ondervoorzitterschap bij Open Vld een portret over mij. Benieuwd hoe mijn collega’s en de media naar mij kijken? Blijkbaar als ‘diplomatische bruggenbouwer’. Mooi!

foto © Belga

Onderzoek naar deportatie via het spoor tijdens de Holocaust

 

Tijdens WOII werden 25.000 mensen door de nazi’s uit België gedeporteerd. Samen met de federale regering gaf ik de opdracht om de rol van de Belgische spoorwegen hierin te onderzoeken. Lees hier meer!

In gesprek over cultuur en de Senaat

 

In de studio’s van Vlaams Parlement TV kreeg ik de kans om mijn plannen voor de afschaffing van de Senaat nog eens uitgebreid uit de doeken te doen aan Jan De Meulemeester. En ook een terugblik op de turbulente culturele weken kon niet ontbreken.

Eerste stap naar duidelijkheid voor cultuur

 

Met de coronabarometer komt een eerste oplossing voor de roep om voorspelbaar beleid van de cultuursector. Nu moeten we verdergaan, en specifieke afspraken maken voor elke geleding van deze zeer diverse sector.

Musea nog beter ondersteund

 

In het Vlaams parlement beslisten we om een waarborg in te voeren voor geleende kunstwerken bij tijdelijke tentoonstellingen. Een belangrijke stap om musea te helpen internationale topwerken naar ons land te halen, en ons eigen erfgoed te beschermen.

Vlot verkeer, veilig Gent

 

Vanuit het Vlaams parlement blijf ik de mobiliteit in onze stad verbeteren. Zo kregen we goed nieuws over de turborotonde aan de Eurosilo, de versleten bruggen over de Drongense autosnelweg, en de tramlijnen in onze binnenstad.

Zin in een DHosis Cultuur?

 

Op zondag 27 februari brengen we samen een bezoek aan het Gentse Designmuseum, waar de expo's 10 jaar Muller Van Severen en verbinDing lopen! Ik zorg voor een gids, jij moet je enkel hier inschrijven. Let op, plaatsen zijn beperkt!