Stephanie D'Hose

Hallo !

Eindelijk! Ein-de-lijk!! In een ver verleden, toen de wereld er nog helemaal anders uitzag, organiseerde ik ieder jaar een plezant feestje. Door gekende redenen heb ik dat twee jaar lang niet kunnen doen. Maar nu is het weer zover: D’Hose kan weer dansen!

Op vrijdag 24 juni organiseer ik vanaf 19u30 D’Hose eet en feest, een kaas-en-wijnavond die om klokslag 22u00 losbarst in een goeie fuif met DJ Stefaan De Winter waar we onze dansbeentjes nog eens kunnen losgooien. Hopelijk zijn die niet te stram na al die tijd. Voor elk wat wils dus, en uiteraard zou het feest niet compleet zijn zonder jou!

Wil je er graag bij zijn? Je kan kiezen of je enkel voor het feest komt of ook mee-eet, inschrijven doe je via deze link. Wil je gewoon een steunkaart kopen? Dat kan ook, gewoon even aangeven in het formulier! Ik kijk er alvast immens naar uit om jullie allemaal samen terug te zien en nog eens goed uit de bol te gaan. Afspraak in het Gildenhuis in Sint-Denijs-Westrem. Tot dan!

De leugens van Poetin

 

Ik trok naar Slovenië, voor een conferentie van Europese parlementsvoorzitters. Bovenaan de agenda stond de catastrofale oorlog van Poetin tegen de Oekraïners. In een tussenkomst waarschuwde ik voor de gevaren van nieuwe media, fake news en desinformatie.

Zelensky spreekt BelgiŽ toe

 

Enkele dagen later sprak de Oekraïense president Zelensky ons parlement toe. Hij bracht er een boodschap van hoop en doorzettingsvermogen, een boodschap van democratie en samenwerking. Die boodschap is aangekomen.

Live op CNN, over de oorlog in Europa

 

Diezelfde avond werd ik door CNN uitgenodigd om toelichting te geven bij president Zelensky’s speech, en te vertellen over de Belgische steun aan Oekraïne. Nog steeds onder de indruk van Zelensky’s moed, vertelde ik hoe ons land schouder aan schouder staat met hem.

Luister naar het Liberaal Vuur

 

Poetins oorlog is in de eerste plaats een wake-up call voor democratieën. Ik ging in gesprek met David Van Reybrouck, de hyperinspirerende schrijver en activist die radicale recepten heeft voor een sterkere democratie. Beluister het hier of via je favoriete podcastapp!

Meer budget voor cultuur nodig

 

Dichter bij huis is er ongerustheid over de werkingsbudgetten voor de cultuursector, na een tussentijds advies. Kort gezegd is er te weinig geld voor alle organisaties die er recht op hebben. Ik roep minister Jambon op om voldoende middelen te voorzien.