Stephanie D'Hose

Dag ,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie via deze weg een overzichtje gaf van mijn werk. Het waren dan ook bijzonder drukke weken! Tegenwoordig voel ik me als een vis in het water als gastspreker: ik gaf lezingen aan de UGent en de VUB, voor jongeren en ondernemers, bij vrouwenverenigingen en politici… Te veel om op te noemen. En ondertussen blijven ook de ambassadeurs, presidenten en buitenlandse parlementsvoorzitters de deuren van de Senaat platlopen. Volg mij zeker op mijn sociale media voor een blik achter de schermen bij al die bezoeken!

De afgelopen weken stonden in het teken van iets helemaal anders: de clash tussen desinformatie en democratie. Op de Ultima’s, de Vlaamse cultuurprijzen, werd de publieksprijs gekaapt door antivaxers en coronasceptici. Het virus is bijna verleden tijd, maar het fake news over de pandemie teelt nog steeds wierig online. In De Afspraak ging ik daarover in debat, en om de puntjes op de i te zetten schreef ik op donderdag in De Standaard alles nog eens duidelijk neer in een opiniestuk. Kort samengevat: vrije meningsuiting betekent niet dat de overheid zomaar een platform moet geven aan leugens, de Ultima’s moeten duidelijke regels krijgen om enkel kwaliteit te ondersteunen.

Lees zeker verder om weer helemaal up to date te zijn met al mijn activiteiten. Oh, en als je een job zoekt… scroll dan helemaal naar beneden, want ik heb iets voor jou!

Mijn opinie in Knack

 

Ons land heeft een probleem. Jan Jambon splitste de Cel gestolen Kunst en Antiek van de federale politie, en vandaag zijn we een eldorado voor kunstcriminelen. Ik schreef er een opinie over, en vertel het verhaal van de Mexicaanse ambassadeur.

Hoort Jan Fabre in het Vlaams parlement?

 

Fabre werd recent veroordeeld voor grensoverschrijdend gedrag en aanranding, en oppositiepartij Vooruit vroeg daarop om een kunstwerk van hem te verwijderen uit het Vlaams parlement. Waarom dat geen goed idee is, vertelde ik op Radio 1.

Samen in de bres voor de regenbooggemeenschap

 

Op 17 mei vieren we de dag tegen homofobie, bifobie en transfobie. Maar België zakte dit jaar wel een plaats op de Rainbow Europe Index, van twee naar drie. Geen reden tot paniek, vertelde ik in het parlement, maar wel een goede motivatie om nog beter te willen doen!

Gloryholes en gelijke rechten

 

Het European Liberal Forum, een koepelorganisatie van Europese liberale partijen, nodigde me uit voor hun podcast om te praten over onze strijd voor de regenbooggemeenschap. Ik vertelde er over de voortrekkersrol van Gent, en concrete oplossingen voor actuele problemen.

Een congres vol Liberaal Vuur

 

Zaterdag houdt Open Vld haar tweede Liberaal Vuur congres, en het congres in gent was al een groot succes. Blik zeker eens terug op onze standpunten, of wees erbij in Leuven. Deze keer hebben we het over wonen, werken en ondernemen: thema’s waar we een liberale steekvlam nodig hebben!

Last minute ticket shop

 

Ook in Gent blijven we de cultuursector steunen. Dankzij onze partij komt er een gezamenlijke ticketservice van de Gentse culturele spelers. Die helpt hen in hun relance én maakt het voor cultuurliefhebbers mogelijk snel en makkelijk last-minute tickets te kopen!

Ben jij al ingeschreven?

 

Op vrijdag 24 juni organiseer ik D’Hose eet en feest, een kaas-en-wijnavond die later op de avond losbarst in een goeie fuif met DJ Stefaan De Winter waar we onze dansbeentjes nog eens kunnen losgooien! Schrijf je zeker in, plaatsen zijn beperkt!

Jobs, jobs, jobs!

 

Kom jij ons team versterken? We zoeken een nieuwe collega bij de fractie van Open Vld Gent. Zoals een kabinet een schepen ondersteunt, gebeurt dat vanuit het fractiesecretariaat voor de gemeenteraadsleden. Deel je de ambitie om van Gent een nog aangenamere, betere en warmere stad te maken? Kom dan zeker solliciteren!