Stephanie D'Hose

Beste ,

De Septemberverklaring van de Vlaamse regering is traditioneel de aftrap van het nieuwe politieke jaar in het Vlaams parlement. Maar dit jaar kwam die niet zonder horten of stoten tot stand. De verklaring werd een week uitgesteld door politiek gekrakeel tussen CD&V en de rest van de regering, ondertussen moest Vlaams minister Hilde Crevits op doktersvoorschrift platte rust nemen nadat ze flauwgevallen was tijdens de ellenlange begrotingsonderhandelingen. Het zijn twee symptomen van een ziekte die door ons politieke landschap waart, en ik schreef mijn frustratie neer in een opiniestuk in De Morgen.

Maar… Ik weet dat ik dat hier eigenlijk niet meer hoef te herhalen. Want na jullie massale respons weet ik dat jullie mijn hartenkreet lazen. En tot mijn groot geluk sta ik niet alleen met mijn zorgen. Ik was oprecht geëmotioneerd door de stroom aan warme berichtjes, lieve woorden en steunbetuigingen die ik de afgelopen week mocht ontvangen. Het bevestigt wat ik al langer wist: iedereen is het opbod aan politiek theater beu, onze enige opdracht is samenwerken om goed beleid te maken dat mensen vooruithelpt in het leven.

Samenwerken is niet alleen nodig, het is ook mogelijk. Ik zie het overal waar ik kom: in het buitenland, op federaal niveau en lokaal. Lees je verder mee?

Debat in Terzake

Debat in Terzake
 

De federale regering doet wat ze kan tegen de hoge energiefactuur. Toch werd daags voor de aankondiging ervan door de vakbonden een stakingsaanzegging gedaan. In Terzake vroeg ik vakbondsafgevaardigde Ulens om samen te werken, los van conflict, en al bij al waren we het met elkaar eens.

Regenboogrechten zijn mensenrechten

Regenboogrechten zijn mensenrechten
 

De EuroPride in Belgrado werd even verboden door de lokale overheden. Maar samen met regenboogorganisaties ter plekke liet de internationale gemeenschap haar stem horen, en de pride vond plaats. Ik was erbij, en waarom dat voor Gentenaars belangrijk lees je hier.

Herdenking Shinzo Abe

Herdenking Shinzo Abe
 

Ik vertegenwoordigde ons land op de staatsbegrafenis van Shinzo Abe, de oud-premier van Japan. Leiders uit alle hoeken van de wereld waren aanwezig, omdat we allemaal beseffen hoe belangrijk de vriendschap tussen volkeren is. Ook ik had een goedgevuld programma.

DHosis Cultuur III!

DHosis Cultuur III!
 

Onze culturele voormiddagen waren zo’n groot succes – en zo leuk – dat ik er gewoon mee doorga! Op 23 oktober onderzoeken we wat er achter de schermen van de Minardschouwburg gebeurt, en ik hoop dat jij erbij bent! Lees hier meer info.

Senaatsvoorzit(s)ter voor een dag

Senaatsvoorzit(s)ter voor een dag
 

Zit jij in het vierde, vijfde, zesde of zevende middelbaar, en heb je zin om voor één dag mijn job over te nemen? Dat kan! Ik betaal jouw loon dat integraal naar het goede doel gaat, en jij beleeft een unieke dag in mijn voetsporen. Solliciteren voor deze Action Day van YOUCA kan hier.